Hieronder staan de meest gestelde vragen aan onze hondenschool op een rij. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Alle honden zijn welkom op de puppy- en jonge hondentraining, mits ingeënt, gechipt en in bezit van een hondenpaspoort. Vanaf de leeftijd van 9 maanden wordt er overlegd of de risicohonden en kruisingen hiervan in een groep of privé verder trainen. Dit kan per combinatie verschillen en bij de afweging staat veiligheid voor de hond zelf, andere honden en hun baasjes voorop. De lijst met risicohonden zoals opgesteld door de overheid vind je hier. Helaas zijn ook niet alle rassen geschikt voor agility. Kortsnuitigen en zwaargebouwde honden kunnen hier niet aan meedoen.

Puppy’s zijn vanaf 8 weken welkom op de hondenschool, mits geënt. De 12-weken enting hebben ze dan nog niet gehad, maar we gaan er vanuit dat een gezonde pup met de eerste entingen genoeg weerstand heeft. Op tijd met trainen beginnen is erg belangrijk voor een pup. De honden mogen in alle leeftijden bij ons trainen, zolang de gezondheid het toe laat.

De honden dienen de volgende inentingen te hebben gekregen:

Leeftijden vaccinaties
6 weken
Basis vaccinaties: hondenziekte en parvovirus
8 à 9 weken
Basis vaccinaties: parvovirus en kleine cocktail
Aanvullende vaccinatie: kennelhoest
12 à 13 weken
Basis vaccinatie: grote cocktail
Aanvullende vaccinaties: kennelhoest en rabiës
16 à 20 weken (optioneel)
Aanvullende vaccinatie: parvovirus
1 jaar
Basisvaccinatie: grote cocktail
Aanvullende vaccinatie: kennelhoest
2 jaar en ouder
Basisvaccinatie: grote cocktail en kleine cocktail
Aanvullende vaccinatie: kennelhoest

De grote cocktail bestaat uit vaccinatie tegen:

  • hondenziekte
  • besmettelijke leverziekte
  • parvovirus
  • De kleine cocktail is een vaccinatie tegen de ziekte van weil.

Bij volwassen honden wordt de grote cocktail elke drie jaar herhaald, de kleine cocktail wordt jaarlijks herhaald.
Ook het rabiës vaccin hoeft maar eens elke drie jaar te worden herhaald.

Ja! Het is een goed idee om een proefles te volgen, omdat je zo kunt bekijken of de hondenschool en de manier van training geven aansluit bij jullie wensen. Op de website kun je je inschrijven voor een proefles. Even appen, mailen of bellen mag natuurlijk ook.

Loopse honden zijn welkom voor de 10e dag van de loopsheid en na de 14e dag, mits zij aangelijnd zijn en een broekje dragen.

In onze hondenschool trainen we met een gesloten halsband of tuigje en een vaste riem van ongeveer 2meter. Slipkettingen en prikbanden zijn verboden, ook een flexlijn is niet toegestaan. Omdat we op de positieve manier trainen zijn beloningen belangrijk. Neem daarom altijd genoeg kleine, lekkere voertjes mee, het liefst twee of drie verschillende smaken. Daarnaast heb je ook altijd een trekspeeltje en een ander leuk speeltje bij je, want spel is ook een vorm van beloning en werkt ontspannend. Ligt je pup niet graag in het natte gras, neem dan ook een dekentje mee. Let hierbij goed op de weersomstandigheden.

De kinderen zijn welkom op het trainingsveld, mits ze zelfstandig 45 minuten rustig kunnen zitten en zich vermaken. De kinderen kunnen de honden niet trainen, omdat honden kinderen nog niet zien als hun leider, eerder als speelkameraadje. Daarbij is het ook verwarrend voor de hond als bij iets nieuws aanleren steeds gewisseld wordt. En belangrijk is ook dat de geleider zijn aandacht bij de hond kan houden en niet door de kinderen wordt afgeleid. Wat oudere kinderen tot en met 17 jaar mogen de honden wel trainen, maar dient er wel een volwassene bij aanwezig te zijn.

Je kunt altijd aangeven dat je een hond krijgt. We houden dan een plek voor je vrij, maar deze kan niet op een vast tijdstip vrijgehouden worden. Dus krijg je een pup, dan ben je wel zeker van een plek. Maar dit kan de woensdag of de zaterdag zijn. En natuurlijk proberen we met ieders wensen rekening te houden, maar het moet wel passen. De maximale groepsgrootte is 4 combinaties en dat zit snel vol.

De trainingen gaan altijd door, tenzij ze door de hondenschool worden afgezegd. Dit gebeurt vaak op het laatste moment, rond 17u. Hiervoor wordt de groepsapp gebruikt. We trainen graag door voor een continue leerproces en schuwen miezerig weer of kou niet. In de zomer passen we bij hoge temperaturen het tempo van de trainingen aan en zoeken we de schaduw. Bij extreme hitte, storm of sneeuw en ijzel komen de lessen te vervallen en wordt u hiervan op de hoogte gesteld.