SAMEN VOORUIT OP JE EIGEN NIVEAU

Gehoorzaamheid training

  • Maximaal 4 combinaties per groep

  • Training duurt 45 minuten

  • Mogelijkheid tot het behalen van een B en een C diploma
  • Koffie en thee is gratis

Luistert je hond redelijk, maar wil je de gehoorzaamheid nog wat meer bevestigen? Kent je hond alle commando’s maar komt hij niet als je hem los laat lopen? Blijven andere honden interessanter dan jij? Als je hond de het basisappél al kent, maar er toch nog regelmatig zijn eigen plan trekt, dan is de gehoorzaamheidscursus een goede stap. Deze training is voor honden die de puppy- en jonge hondentraining al gevolgd hebben en nog wat meer gehoorzaamheidstraining willen volgen. Ook dit is een mooie manier van samenwerken met je hond.

Mijn doel:

De hond luistert in elke gevraagde situatie naar zijn baas.

Mijn werkwijze:

Tijdens de gehoorzaamheid -B training steken we in op het los van de lijn laten lopen van je hond. Dit trainen we in stappen, waarbij iedere hond zijn eigen tempo van zelfstandigheid volgt. Ook het op grotere afstand voorroepen en het langer blijven liggen op de plaats worden mee geoefend. Daarnaast blijven de motorische ontwikkeling en aandacht voor socialisatie aandachtspunten.

Bij de gehoorzaamheid – C training worden de oefeningen wat complexer omdat het element afstand wordt toegevoegd: vooruitsturen, afliggen uit zicht, voorroepen en naar de plaats sturen op 10 meter, zit- en afcommando op afstand horen hierbij. Nu komt het op echt samenwerken aan, samen moeilijkere oefeningen aanleren en samen trots zijn als het lukt, dat is teamwork. Na het succesvol afronden van deze training is je hond overal makkelijk mee naar toe te nemen en kun je samen Vóóóruit!